Foto: Valsts kanceleja
Otrdien, 8. jūnijā, valdība apstiprināja konceptu "e-dziesmusvētkiem", proti, ka Skolēnu dziesmu un deju svētki 2021. gadā notiks norišu formā laika posmā no 2. jūlija līdz 30. oktobrim. Pēc valdības sēdes portālā "Delfi" varēja sekot līdzi preses konferencei.

Preses konferencē piedalījās: Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniec (JKP), Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis un Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Preses konferencē Kariņš atzīmēja, ka apsveicams ir fakts, ka jau ceturto nedēļu pēc kārtas Latvijā ir vakcinēti vairāk nekā 100 000 cilvēku vienas nedēļas laikā. Viņš uzsvēra, ka tas ir būtiski, lai nodrošinātu to, ka ekonomika arī rudenī varētu darboties ar minimāliem ierobežojumiem, kā arī, lai skolās, sākot no 1. septembra, mācības varētu atsākties klātienē.

Savukārt, komentējot Skolēnu dziesmu un deju svētku norisi šogad, Kariņš uzsvēra, ka pandēmijas apstākļos tiek turētas dzīvas kultūras tradīcijas. "Tiem kolektīviem un bērnu vecākiem, kas varēja gatavoties, ievērojot noteikumus, būs iespēja baudīt darba augļus," atzīmēja premjers.

Arī Muižniece pauda gandarījumu, ka izdevies panākt vienošanos par svētku norisi, norādot, ka tie notiks atbilstoši valstī spēkā esošajiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem.

Valdība otrdien uzklausīja vairākus informatīvos ziņojumus, tostarp par Skolēnu dziesmu un deju svētku iespējamo norisi šogad.

Tāpat tika uzklausīti iknedēļas ziņojumi par epidemioloģisko situāciju Latvijā, kā arī vakcinācijas pret Covid-19 gaitu.

Veselības ministrs informēja, ka no jūnija vidus paredzēts, ka vakcinēties pret Covid-19 varēs arī tirdzniecības centru telpās.

Par iespējamiem Covid-19 ierobežojumu atvieglojumiem valdība lems ceturtdien, 10. jūnijā.

Ziņots, ka aizvadītajā diennaktī veikti 12 773 Covid-19 testi, reģistrēti 256 jauni saslimšanas gadījumi un saņemti ziņojumi par 10 nāves gadījumiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 2%.

14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju: 191,7.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!