Vērienīgajā pasaules mēroga jauno profesionāļu meistarības konkursā "WorldSkills", kas notiek ik pēc diviem gadiem citā valstī, un šogad no 22. līdz 27. augustam tas norisinās Kazaņā (Krievijā) 45. reizi, atklāšanas ceremonijas laikā Latvijas delegācija tika pieteikta kā Latvijas kņaziste.

Visticamāk, kļūda radusies, komentētājam pārsakoties, jo nākamā aiz Latvijas piesakāmā valsts bija Lihtenšteina, kuras oficiālais nosaukums ir Lihtenšteinas Firstiste, bet krieviski to tulko kā kņažestvo jeb kņazisti. Krievu valodā ar kņažestvo gan apzīmē arī firsta valsti, kas būtu piederīgais variants Lihtenšteinai.

Konkursa mērķis ir celt profesionālās izglītības prestižu un Krievijas amatpersonas to sauc par šī gada lielāko starptautisko pasākumu, kura atklāšanā piedalījās augstākās Krievijas amatpersonas. Iepriekšējo reizi šis konkurss notika Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abū Dabī.

Konkursu var dēvēt par profesionāļu prasmju olimpiskajām spēlēm, kurās piedalās savā profesijā labākie un talantīgākie jaunieši (profesionālo skolu audzēkņi un absolventi) no vairāk nekā 60 valstīm. Arī portālam "Delfi" ir iespēja sekot līdzi Latvijas komandas startam konkursā. Vairāk par Latvijas komandu un konkursa norisi iespējams lasīt, kā arī iepazīties ar fotoreportāžu šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!