Kā jūtas bērns ģimenē, kurā ir vecāki ar ar īpašām vajadzībām? Kā bērnības pieredze ir ietekmējusi nu jau pieauguša cilvēka dzīvi? Kāda ir cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem (GRT) ģimenes locekļu divējādā pasaule? Sarunā ar māksliniecisko izteiksmes līdzekļu palīdzību "Lampā" notikušajā diskusijā tās dalībnieki rosināja "iekāpt otra kurpēs" un pievērsīs uzmanību bērna izjūtām, sapņiem un cerībām.

Tajā piedalījās žurnālists, dokumentālo filmu režisors Kaspars Goba, viņa filmas "Inga dzird" varone Inga Cvetkova, rakstniece, grāmatas "Puika, kurš redzēja tumsā" autore Rasa Bugavičute-Pēce, kā arī bijušais "sistēmas bērns" Karīna Pētersone.

Jau ziņots, ka šogad sarunu festivāls "Lampa" notiek no 2. līdz 5. septembrim, lielāko daļu programmas piedāvājot tiešsaistē. Festivāla diskusiju un sarunu tiešraides varēs skatīties 80 kopāskatīšanās vietās visā Latvijā. "Lampas" vairāk nekā 240 pasākumos tiks izskatītas sabiedrībai nozīmīgas tēmas, piemēram, tiesiskums, veselības aprūpe, mediju nākotnē un citas, kuras aktualizējuši sabiedriski atbildīgi indivīdi, nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi, pašvaldību un valsts iestādes. Detalizētāka informācija par katra pasākuma apmeklēšanas iespējām, kā arī pilna norišu programma pieejama "Lampa" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!