"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā noskatīties sieviešu stendapa programmu drosmei, ko klātienē varēja skatīt sarunu festivālā "Lampa".

Stendapa aprakstā rakstīts: "Kopš agras bērnības mums dažādos veidos ir mācīts un rādīts, kādiem un kādām mums jābūt. Drosmīgiem, stipriem, tādiem, kas neraud, nežēlojas, čaklām, tīrīgām, paklausīgām un pāri visam, pāri visam – skaistām. Un skaista ir tieva, lielām krūtīm (bet ne pārāk lielām), lielām acīm (bet ne pārāk lielām), bez spalvām, gariem zīdainiem matiem, ne sirmiem utt."

"Caur reklāmu, medijiem un kultūru katru dienu cilvēki saņem nemitīgas pavēles, kādiem viņiem ir jābūt. Un arī paskaidrojumus, kas notiks, ja viņi nepildīs šīs pavēles. Tāpēc "Lampā" gribam runāt par drosmi būt autentiskam, būt tādam, kā tu vēlies būt, kā jūties ērti. Par drosmi uzzināt, kā tu jūties visērtāk, ko tieši tu gribi un, kā tev patīk vislabāk, par drosmi riskēt un neizpatikt. Par drosmi novecot, audzēt spalvas tur, kur tās ir dabiski paredzētas, nekrāsot matus, par drosmi strādāt, pat ja esi jaunā māmiņa, par drosmi raudāt, pat ja esi vīrietis," norāda setendapa autori.

Sieviešu stendapā piedalās kino kuratore Agnese Logina, režisore Alise Zariņa, juriste Laura Ceļmale, izglīības jomas pārstāve Annija Sprīvule, režisore Una Rozenbauma, podkāsta "Starp mums, meitenēm, runājot" autore Džemma Sudraba un drāmas speciāliste Aiva Birbele. Pasākumu vada rakstniece Inga Gaile.

Vēstīts, ka sarunu festivāls "Lampa" norit Cēsu pils parkā no 28. līdz 29. jūnijam. Uz vairākām skatuvēm divu dienu laikā notiek vairāk nekā 350 pasākumu. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā. Šī gada diskusiju galvenā tēma ir drosme.

Uz "Lampu" kuplā pulkā devusies arī "Delfi" komanda, lai gan kā dalībnieki piedalītos dažādās diskusijās, gan informētu lasītājus par svarīgāko, kas šajā nedēļas nogalē norisināsies Cēsīs. Divu dienu garumā tiek nodrošināta video un teksta tiešraide.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!