Piektdien Valsts prezidents Egils Levits rīkoja tiešsaistes konferenci par valsts atbalstu komerciālajiem plašsaziņas līdzekļiem. Pasākuma tiešraidi bija iespējams vērot arī portālā "Delfi".

Valsts prezidents ir sagatavojis iesniegšanai Saeimā un Ministru kabinetā viedokli par nepieciešamo rīcību komerciālo plašsaziņas līdzekļu atbalstam to neatkarības, kvalitātes un plurālisma veicināšanai.

Lai iepazīstinātu ar šo viedokli un diskutētu par valsts atbalstu komerciālajiem medijiem, konferencē Levits aicināja piedalīties finanšu ministru Jāni Reiru (JV), kultūras ministru Nauri Puntuli (NA), Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāju Artusu Kaimiņu, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas priekšsēdētāju Vitu Andu Tēraudu, Latvijas žurnālistu asociācijas valdes locekli Artu Ģigu, Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja vietnieku un izpilddirektoru Guntaru Līci, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektoru, Latvijas Mediju ētikas padomes priekšsēdētāju Andri Ķēniņu un žurnālistikas centra "Re:Baltica" pētnieci Aiju Krūtaini.

Valsts prezidenta viedoklis par nepieciešamo rīcību komerciālo plašsaziņas līdzekļu atbalstam publicēts "Latvijas Vēstnesī".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!