Foto: F64

Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc tikšanās trešdienas rītā rīko kopīgu preses konferenci, kurai iespējams sekot tiešraidē portālā "Delfi".

Kā ziņots, Levits iepriekš izteicās, ka pēdējās dienās valdībā notikušās domstarpības, kas rezultējušās ministru nomaiņā, ir vērtējamas kā nelielas turbulences, nevis nopietna valdības krīze.

Pēc 9. maija un 10. maija notikumiem pie pieminekļa Uzvaras parkā Nacionālā apvienība (NA) paziņoja, ka iekšlietu ministrei Marijai Golubevai (AP) ir jāatkāpjas pretējā gadījumā NA pametīs valdību. Pirmdien, 16. maijā, Golubeva paziņoja par demisiju.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) NA prasību par ministres demisiju nodēvēja kā ultimātu un "politisku šantāžu", tāpēc "politiskā līdzsvara" nodrošināšanai premjers ierosināja NA līdz šai trešdienai, 18. maijam, izvirzīt jaunu ekonomikas ministra amata kandidātu Vitenberga vietā.

Viens no ekonomikas ministra amata kandidātiem varētu būt līdzšinējā Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārā sekretāre Ilze Indriksone (NA), otrdien raidījumā "Spried ar Delfi" pieļāva NA valdes loceklis Jānis Iesalnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!