"Es ticu Latvijai, kurā mēs ikkatrs – tik atšķirīgais un neatkārtojamais, mēs gan latvieši, gan mazākumtautību pārstāvji, mēs – Latvijas tauta, stipri savā valstsgribā, spējam veidot savu valsti kā mājas katram no mums," pie Brīvības pieminekļa savā uzrunā iedzīvotājiem pauda jaunais Valsts prezidents Egils Levits.

Ziņots, ka pirmdien norisinās jaunievēlētā Valsts prezidenta Levita inaugurācijas pasākumi. To laikā iedzīvotāji bija aicināti uz Valsts prezidenta uzrunu pie Brīvības pieminekļa.

"Brīvības piemineklis iemieso sevī stāstu par valsts dibinātāju un latviešu tautas valstgribu. Mūsu sapņus par brīvību, mūsu gatavību to izcīnīt un gatavību to nosargāt," norādīja Levits. "Brīvības piemineklī ir iekalti Neatkarības kara karavīru tēli. Toreiz viņi smagās kaujās izcīnīja Latvijas brīvību un neatkarību."

"Brīvības piemineklis ir bijis Latvijas idejas spēka avots okupācijas laikā, tas bija atgādinājums par cerību un iespēju Latvijai atkal tapt brīvai," turpināja jaunievēlētais prezidents, vēlāk piebilstot, ka Brīvības piemineklis nes mūsu tautas valstsgribas vēstījumu šodienai un nākotnei.

Savā uzrunā prezidents norādīja, ka tic Latvijai kā tiesiskai un taisnīgai valstij. "Es ticu Latvijai kā labklājīgai valstij, kur katram ir pieejama kopējā labuma daļa gan materiālā, gan garīgā, gan sociālā nozīmē. Mēs visi kopā spējam tādu Latviju veidot," mudināja Levits. "Es ticu Latvijai kā modernai Eiropas valstij, mūsu zinātnieku un uzņēmēju spējai konkurēt pasaules līmenī, mūsu mākslinieku spējai dot pasaulei jaunas, negaidītas atziņas."

Vēstīts, ka pie Brīvības pieminekļa pulcējās vairāki simti cilvēku. Prezidentu sanākušie sagaidīja ar aplausiem un ovācijām. Pēc runas atnākušie steidza prezidentam dāvāt ziedus un vēlēt veiksmes. Levitu apsveikt pie pieminekļa bija ieradušies arī viņa bijušie kolēģi no Eiropas Savienības Tiesas, novēroja portāls "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!