Foto: Valsts kanceleja

Ministru kabinets trešdien, 29. septembrī, pieņēma vairākus likumprojektus, kas tieši saistīti ar 2022. gada budžetu, tostarp palielinot neapliekamo minimumu, kā arī tuvinot valsts pārvaldes atalgojumu privātajā sektorā strādājošo algai. Preses konferencei pēc valdības sēdes var sekot līdzi portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalās premjers Krišjānis Kariņš (JV), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), kā arī Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Jau vēstīts, ka valdība šodien vienojās palielināt nepaliekamo minimumu. Likumprojekts paredz no aplikšanas ar IIN atbrīvot atbalsta programmas dzīvojamo ēku atjaunošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai ietvaros piešķirtos grantus, darba devēja segtos ārstniecības izdevumus normas ietvaros, kā arī palielināt pensionāru neapliekamā minimuma apmēru. Šie grozījumi gan vēl jāatbalsta Saeimā.

Tāpat valdība nolēma tuvināt valsts pārvaldes atalgojumu privātā sektorā strādājošo algai. Valsts kanceleja izpētījusi, ka valsts pārvaldē un pašvaldībās augstāk kvalificēto darbinieku atalgojums ir par 28% - 38% zemāks nekā nodarbinātajiem līdzvērtīgos amatos privātajā sektorā.

Atbalstu guva arī iecere grāmatu un periodisko izdevumu piegādēm piemērot 5% PVN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!