Foto: Valsts kanceleja

Ministru kabinets (MK) otrdien, 21. decembrī, atbalstīja grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kas cita starpā paredz atļaut tirdzniecības centriem strādāt brīvdienās, kā arī uzliek par pienākumu veikt uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, ielidojot no augsta riska valstīm. Plašāk par pieņemtajiem lēmumiem tiks skaidrots MK preses konferencē, kuras norisei iespējams sekot līdzi portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalās: Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, kā arī Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Ar atbalstītajiem grozījumiem arī noteikts, ka dievnami Ziemassvētku laikā drīkstēs strādāt tā dēvētajā "sarkanajā režīmā", proti, bez sertifikātu pārbaudes. Tāpat noteikts, ka gadu mijas naktī bāri, restorāni un citas izklaides vietas varēs strādāt bez laika ierobežojuma.

Valdība otrdien arī noteica stingrākas prasības ūdeļu audzēšanas fermām, kā arī liedza ievest Latvijā ūdeles no citām valstīm.

Savukārt, lai atvieglotu iedzīvotāju ekonomisko situāciju laikā, kad aug enerģijas cenas, valdība vienojās līdz aprīļa beigām galalietotājiem kompensēt 50% no elektroenerģijas sistēmas pakalpojuma izmaksām.

Atbalstu arī guva Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātais priekšlikums, kas paredz fiziskai personai par elektroauto iegādi piešķirt 2250 eiro vai 4500 eiro.

Turpretim naudas taupīšanas nolūkos valdība vienojās par 15,5 miljoniem eiro samazināt Ķekavas apvadceļa izbūves izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!