Liepājnieki režisors Roberts Vītols un scenārija autore Līga Ratniece-Kadeģe ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Liepājas daļas un Liepājas pilsētas domes atbalstu izveidojuši filmu par Liepājas ugunsdzēsēju glābēju darba ikdienu.

Filmā redzama dažādu glābšanas darbu specifika - ugunsgrēku dzēšana, ķīmisko produktu noplūdes ierobežošana ūdenī, palīdzība ceļu satiksmes negadījumos, darbs augstumā un ūdenslīdēju darbs, portāls "Delfi" uzzināja Liepājas domē.  

Filma pirmizrādi piedzīvoja 20.novembrī un tā sākās ar klusuma brīdi, pieminot pirms gada Zolitūdes traģēdijā bojāgājušos, tostarp trīs ugunsdzēsējus, kas piedalījās glābšanas darbos.

"Šo filmu nevar noskatīties bez emocijām... Esmu pagodināts uzrunāt savus kolēģus - ugunsdzēsējus, veterānus - un Liepājas iedzīvotājus. Ideja par filmas uzņemšanu par ugunsdzēsēju darbu tika lolota jau sen. Bet pēdējā gada notikumi bija kā liels pagrieziena punkts. Un beidzot ir tapusi filma, kas parāda kā ugunsdzēsēji strādā un gatavojas savam svarīgākajam pienākumam - steigties palīgā," pēc filmas pirmizrādes sacīja VUGD Kurzemes reģiona brigādes komandieris Andrejs Beļakovs.

Jau vēstīts, ka pērn Zolitūdē zem lielveikala "Maxima" drupām, pildot dienesta pienākumus, dzīvību zaudēja VUGD ugunsdzēsēji - glābēji - Sergejs Ižiks, Vilnis Šteinītis un Edgars Reinfelds. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!