Pagājušajā nedēļā starptautisko militāro mācību "Sudraba Bulta 2017" ietvaros Militārā policija un Sauszemes spēku mehanizētās kājnieku brigādes kaujas atbalsta bataljona inženiertehniskā rota pilnveidoja prasmes un veica pretnemiernieku operāciju Alūksnes novada Jaunzemu pagastā, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Vēstīts, ka no 16.oktobra līdz 29. oktobrim, Ādažu poligonā, Apes, Gulbenes un Alūksnes novados norisinās starptautiskās militārās mācības "Sudraba Bulta 2017", kurās piedalās vairāk nekā 3500 karavīru no Albānijas, ASV, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Latvijas, Lielbritānijas, Polijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas.

Mācībās piedalās aptuveni 200 zemessargu un 30 rezerves karavīru, lai pilnveidotu un uzturētu zemessargu un rezerves karavīru zināšanas un iemaņas.

Savukārt no 18. līdz 23. oktobrim mācības "Sudraba Bulta 2017" bija redzamas arī ārpus Ādažu poligona – Apes, Gulbenes, Alūksnes novados, kur bataljona līmeņa vienības, pārvietojoties ar bruņutehniku, veica mācību uzdevumus ar zemju īpašniekiem saskaņotās teritorijās.

Mācību mērķis ir pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar sabiedrotajiem, kā arī trenēt vienību spējas plānot un īstenot aizsardzības operācijas ar kaujas nodrošinājuma elementu integrāciju, atzīmē AM.

Vienlaikus ar mācībām "Sudraba Bulta 2017" notiks arī Nacionālo bruņoto spēku "Mobilizācijas mācības 2017", rezerves karavīru mācības un mācību cikls "Mazais Namejs 2017". Mācības organizē un vada Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde.

Militārās mācības "Sudraba Bulta" sākotnēji bija nacionālās mācības, kas kopš 2014. gada izaugušas par starptautiskām mācībām ar plašu sabiedroto un partnervalstu dalību.

Jau ziņots, ka no 11. līdz 24. septembrim, Cekulē notika starptautiskās militārās mācības "Detonators 2017", bet no 16. līdz 29. oktobrim Ādažu poligonā, Alūksnes, Apes un Gulbenes novados norisinās starptautiskās militārās mācības "Sudraba bulta 2017".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!