Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien sasauca ārkārtas Ministru kabineta (MK) sēdi, lai lemtu par turpmāko rīcību saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Portāls "Delfi" piedāvā vērot preses konferenci pēc šīs sēdes.

Preses konferencē piedalās Kariņš, iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP), kā arī ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Jau vēstīts, ka valdība ceturtdien lēma, ka turpmāk piketos varēs pulcēties līdz 3000 cilvēku. Šāds lēmums pieņemts, lai cilvēki varētu mierīgāk pulcēties, paužot atbalstu Ukrainai.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins naktī uz ceturtdienu ap 4:50 (pēc Latvijas un Ukrainas laika), visticamāk, iepriekš ierakstītā uzrunā pasludināja specoperācijas sākumu pret neatkarīgo Ukrainu. Līdz ar šo paziņojumu Krievijas spēki uzsākuši jaunu posmu 2014. gadā sāktajā kaimiņvalsts terorizēšanā.

Ukrainas Bruņotie spēki informē, ka viss sākās pulksten 5.00 ar armijas vienību apšaudīšanu valsts austrumos un raķešu triecieniem pa lidostām, kā arī militārajiem objektiem. Sekojušas artilērijas apšaudes pa pierobežas teritorijām.

Krievijas spēki šķērsojuši Ukrainas robežu gan no Baltkrievijas, gan okupētās Krimas, gan Krievijas puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!