Foto: Valsts kanceleja

Ministru kabinets (MK) otrdien, 19. oktobrī, lēma mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām jau no šī gada novembra par 10 eiro palielināt atbalstu elektrības rēķinu segšanai, kā arī apsprieda tālākos risinājumus Covid-19 pandēmijas izplatības ierobežošanai. Preses konferencei pēc valdības sēdes iespējams sekot līdzi portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA), kā arī Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

MK atbalstu neguva rosinājums noteikt obligātu vakcināciju pret Covid-19 personām, kuras pārsniegušas 50 gadu vecumu, taču tālāk tiks vērtēta ideja par komunikāciju krievu valodā, lai veicinātu vakcinācijas aptveri.

Tāpat valdība nolēma, ka nepieciešams likumā iekļaut normas par pienākumu vakcinēties, kā arī par kompensācijām, ja pēc vakcinācijas sākas veselības traucējumi.

Ministri arī vienojās, ka arī turpmāk medicīnas personāls, kas cīnās ar Covid-19, saņems piemaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!