Spēles "Es varu būt premjerministrs!" dalībnieku sākuši sacensību par iekļūšanu labāko astotniekā un galveno balvu – premjerministra algu, portālu "Delfi" informē spēles organizatori.

Pirmajā raidījumā radio "Pieci.lv" ēterā 8.maijā piedalījās Zelma Sergejeva, Kārlis Apalups, Andris Priede un Artūrs Vītoliņš.

Sociālajos tīklos noritēja balsošana par dalībniekiem, kurā visvairāk balsu saņēma Kārlis, nākamā bija Zelma, kam sekoja Andris. Artūrs saņēma vismazāk balsu, tomēr viņš spēlē atgriezīsies 29.maija raidījumā, lai cīnītos par palikšanu tajā.

Eksperts un bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis izmantoja savas pilnvaras, lai piešķirtu imunitāti Andrim Priedem. Savukārt žurnālists un Latvijas Radio raidījuma "Krustpunktā" vadītājs Aidis Tomsons par labāko šajā spēles daļā atzina Kārli Apalupu.

Raidījums "Es varu būt premjerministrs!" dzirdams katru ceturtdienu pulksten radio "Pieci.lv" ēterā.

Jau vēstīts, ka spēles mērķis ir mainīt Latvijas nākotni un meklēt aktīvi domājošu paaudzi, kas ir gatava cīnīties un aizstāvēt savu viedokli par tēmām, kas jārisina Latvijas un pasaules politiķiem ikdienā, un atrasties politisko cīņu situācijās.

No 8. maija radio "Pieci.lv" veido iknedēļas raidījumus ar atlasītajiem konkursa dalībniekiem, bet rudenī - jau pēc Saeimas vēlēšanām, sākot no 9.oktobra -, astoņi dalībnieki piedalīsies LTV1 televīzijas spēlē un četru nedēļu garumā cīnīsies par konkursa galveno balvu – Latvijas premjerministra mēnešalgu.

Finālā par Latvijas nākotnes premjerministru varēs balsot ikviens Latvijas televīzijas skatītājs interaktīvajā telefonbalsojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!