Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters "Mi-17" trešdien atsāka plašā kūdras un meža ugunsgrēka Valdgales pagastā dzēšanu, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijas (AM) preses pārstāve, majore Sandra Brāle.

Patlaban uz vietas joprojām strādā 46. kājnieku bataljona zemessargi un karavīri.

Gaisa spēku personāls jau no pirmās ugunsgrēka dzēšanas dienas nodrošina degvielas uzpildi ne tikai Latvijas bruņoto spēku, bet arī Lietuvas bruņoto spēku un Valsts robežsardzes helikopteriem.

Jau ziņots, ka Latvijas dienesti sadarbībā ar Lietuvas bruņoto spēku helikopteru plašo ugunsgrēku dzēš jau septīto dienu. Ugunsgrēks kūdras purvā izcēlās 17. jūlija pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā.

Valdība pirmdien ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu atbalstīt starptautiskas palīdzības lūgšanu ugunsgrēka dzēšanai. Lai nodrošinātu nepārtrauktu dzēšanu no gaisa, Valsts ugunsdzēsība un glābšanas dienests (VUGD) pirmdien ir ievietojis Kopējā ārkārtas situāciju komunikācijas un informācijas sistēmā lūgumu pēc trīs helikopteriem.

Latvija ir lūgusi arī Baltkrievijas helikoptera palīdzību ugunsgrēka dzēšanai, jo citu ugunsgrēku dēļ arī Eiropas Savienības dalībvalstu resursi patlaban ir ierobežoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!