Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 5. aprīlī, pieņēma virkni lēmumu, lai sniegtu palīdzību Ukrainai un tās iedzīvotājiem Latvijā. Plašāk par valdībā lemto informē preses konferencē.

Preses konferencē piedalās: Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), tieslietu ministres Jānis Bordāns (Konservatīvie) un iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Otrdien valdība uzklausīja Tieslietu ministrijas (TM) sagatavotu ziņojumu par esošo situāciju un priekšlikumus sistēmas pilnveidošanai, lai Latvijas publiskajos reģistros pilnvērtīgi ieviestu Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas.

Ziņojumā TM norāda, ka patlaban Latvijas iestādes piemēro faktiski tikai ES noteiktās sankcijas, tomēr Sankciju likums paredz, ka Ministru kabinets pēc savas iniciatīvas, kā arī, pamatojoties uz ārlietu ministra vai Nacionālās drošības padomes priekšlikumu, var noteikt nacionālās sankcijas.

Tāpat atsevišķi ministri sāka diskusiju par valsts iespējām "apsaimniekot" tos uzņēmumus, kas pieder Krievijas uzņēmējiem, pret kuriem noteiktas starptautiskas sankcijas.

Valdība arī lēma par atbalsta pasākumiem Ukrainas bēgļiem izglītības jomā – par stipendijām un Latviešu valodas apguves iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!