Foto: F64
Piektdien notika premjera Krišjāņa Kariņa (JV) sasauktā koalīcijas pārstāvju un mediķu organizāciju tikšanās par risinājumiem veselības nozarei krīzes situācijā. Tajā tika pārrunāts jautājums par mediķu organizāciju pieprasīto veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisijas pieprasījumu.

Pēc tikšanās portālā "Delfi" varēja sekot līdzi preses konferencei, tajā piedalījās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ziņots, ka īsi pirms šīs sanāksmes Pavļuts nāca klajā ar paziņojumu, ka viņš ar veselības nozares organizācijām vienojies par ciešāku sadarbību lēmumos par pandēmiju un savstarpēju atbalstu slimnīcu krīzes pārvarēšanā.

Mediķu organizācijas pieprasīja veselības ministra demisiju pēc tam, kad Pavļuts valdībā prezentēja ar nozari nesaskaņotu ideju par iespējamu mediķu mobilizāciju Covid-19 slimnieku ārstēšanai.

Trešdien Ministru prezidents tikās ar Pavļuta darbu kritizējošo Latvijas Ārstu biedrību (LĀB). Pēc sarunām ar biedrību, Kariņš uzsvēra, ka viņš sadzird un izprot ārstu neapmierinātību par sadarbības un dialoga trūkumu veselības nozarē, organizējot darbu Covid-19 pandēmijas izraisītās veselības aprūpes sistēmas pārslodzes pārvarēšanai.

Savukārt ceturtdien Kariņš tikās ar veselības ministru un Jaunās Konservatīvās partijas, Nacionālās apvienības un Attīstībai/ Par! pārstāvjiem, lai pārrunātu izveidojošos situāciju veselības aprūpes nozarē un iespējamos risinājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!