Foto: DELFI
Pašvaldības vēlēšanās startējušās partijas sestdienas vakarā bija savākušās dažādās vietās Rīgā, lai sagaidītu vēlēšanu rezultātus.

Lielākoties partiju svinību vietās valdīja līksma un pacilāta atmosfēra - politisko organizāciju biedri sasēduši pie galdiņiem ieslīguši saviesīgās sarunās, malko dzērienus un knibinās ap uzkodām. Tajā pašā laikā, to skati ik pa brīdim pievēršas televizoru ekrāniem, kuros pārraidīti ziņu raidījumi ar provizoriskajiem rezultātiem, par ko Latvijas iedzīvotāji dažādos reģionos un pilsētās atdevuši savas balsis.

Politiskā partija "Saskaņa", kas Rīgā startē kopā ar partiju "Gods Kalpot Rīgai", vēlēšanu rezultātus sagaidīja Spīķeru koncertzālē. Līdzšinējais Rīgas mērs Nils Ušakovs svinību vietā ieradās vien ap pusnakti, lai uzrunātu partijas biedrus, bet pēc tam diezgan ātri pazuda no mediju redzesloka.

Ušakovu klātesošie uzņēma ar skaļiem aplausiem, savukārt viņš savus atbalstītājus sveica ar to, ka "tikko trešo reizi dabūjuši pirmo vietu Rīgā".

Partija Latvijas Reģionu apvienība, kas startē kopā ar Latvijas Attīstībai, rezultātus sagaidīja Rīgas kafejnīcā "Andalūzijas Suns". Svinību vietā valdīja līksma atmosfēra - klātesošie čaloja pie dzērienu glāzēm, runājot gan par nule kā paziņotajiem provizoriskajiem rezultātiem, gan par politiku, gan par sadzīviskām lietām. Telpās bija izveidots arī "foto stūrītis", kuru izmantoja vairāki svinētāji.

Abu partiju kopējā sarakstā esošais otrais numurs Juris Pūce portālam "Delfi" sacīja, ka tobrīd vēl provizoriskos rezultātus vērtē pozitīvi un abas partijas ir izpildījušas savu nosprausto mērķi.

Pavisam netālu no "Andalūzijas Suņa" - "Galerijas Rīga" septītajā stāvā - bija nobāzējusies partija "Kam Pieder Valsts", kuras vadītājs un līderis Artuss Kaimiņš ir vienīgais šīs partijas pārstāvis Saeimā. Arī tur valdošā atmosfēra bija pietiekoši pozitīva, ņemot vērā, ka provizoriskie rezultāti neliecināja, ka, piemēram, Rīgā partija pārsniegtu 5% barjeru, kas nepieciešama, lai iekļūtu domē. Kaimiņš portālam "Delfi" gan sacīja, ka rezultātus komentēt varēs tikai tad, kad būs pieejami reāli vēlēšanu rezultāti.

Tikmēr bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītā Jaunā konservatīvā partija rezultātus sagaidīja "Radisson Blu Daugava" vienā no konferenču zālēm. Tur svinības, salīdzinot ar citām portāla "Delfi" apmeklētajām partiju svinību vietām, bija mazliet pieticīgāka, taču gaisotne bija nepiespiesta. Klātesošie bija nodevušies sarunām, pārsvarā sēžot pie galdiņiem.

Partiju apvienība Nacionālā apvienība/ TB-LNNK bija izvēlējusies daudz "šikāku" vietu - vienu no Rīgas atzītākajiem restorāniem "Bibliotēka Nr.1". Uzrunas teica partiju apvienības Rīgas mēra kandidāte Baiba Broka. Tomēr, kā liecina portāla "Delfi" novērojumi, neilgi pēc pusnakts svinētāju skaits lēnām sāka sarukt.

Partija "Vienotība" vēlēšanu rezultātus sagaidīja partijas birojā Zigfrīda Meirovica bulvārī. Telpās valdīja lustīga gaisotne, cilvēki dalījās priekā par provizoriskajiem rezultātiem, kā arī tīksminājās par atsevišķu konkurentu neveiksmēm.

Jau ziņots, ka sestdien, 3. jūnijā, Latvijā notika republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanas.

Portāls "Delfi" teksta tiešraidē informē par aktuālajiem jaunumiem saistībā ar vēlēšanām. Kā eksperti teksta tiešraidē piedalās Rīgas Stradiņa universitātes starpkultūru komunikācijas profesors Deniss Hanovs, sociālantropologs un pilsētpētnieks Viesturs Celmiņš, bijušais ekonomikas ministrs un vadības konsultants Daniels Pavļuts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!