Pirmdien, 25. februārī, pulksten 8.51 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki videonovērošanas kamerās manījuši, ka aptuveni 600 metrus no krasta ledū ielūst kāds cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Uz notikuma vietu nekavējoties devušies vairāki glābēji.

Pāris minūtes vēlāk glābēji ieradušies krastā, kur uzsākuši vairāk nekā puskilometru garu sprintu līdz vietai, kur ielūzis cilvēks. Nokļūstot pie cietušā, konstatēts, ka ielūzusī sieviete ir pie samaņas.

Sieviete ar glābšanas dēli izvilkta atpakaļ uz ledus, kur viens no darbiniekiem apsedza viņu ar savu dienesta jaku. Uzreiz pēc tam aptuveni 50 gadus vecā sieviete uz dēļa aizstumta līdz krastam, kur jau gaidījis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Pēc pirmās neatliekamās palīdzības sniegšanas kundze hospitalizēta.

Pašvaldības policija atgādina, ka joprojām ir spēkā paaugstinātas bīstamības ledus periods, tādēļ uz ledus drīkst atrasties vien dažās vietās. Turklāt vietās, kur tas ir atļauts, neviens nedrīkst doties tālāk par 100 metriem no krasta līnijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!