Trešdienas rītā jau īsi pēc pulksten 10 pie vakcinācijas pret Covid-19 punkta tirdzniecības centrā "Rīga Plaza" rindā stāvēja aptuveni 100 cilvēku. Īsi pēc tam ļaužu skaits tikai pieauga, novēroja portāls "Delfi".

Cilvēki rindā bija diezgan mierīgi un klusi, kāda meitene bija, iespējams, aukstā laika dēļ satinusies segā, bet kāda seniore sēdēja uz līdzi paņemtā soliņa. Lielākoties rindā stāvēja darbspējīga vecuma cilvēki.

Ja uz iekļūšanu vakcinācijas centrā bija liela interese, tad to gan nevarētu teikt par pašu tirdzniecības centru. Īsi pēc pulksten 10 tas bija pavisam tukšs, ja neskaita pārtikas veikalu "Maxima", kuru iespējams apmeklēt bez Covid-19 sertifikāta.

Ziņots, ka, reaģējot uz Ministru kabineta lēmumu par prasībām ārkārtējās situācijas laikā un iedzīvotāju augošo interesei saņemt vakcīnas pret Covid-19, no pirmdienas paplašinātas vakcīnas pret Covid-19 saņemšanas iespējas.

Vakcinācija tuvāk cilvēku ikdienas gaitām tirdzniecības centros tiks turpināta. Vairāki vakcinācijas punkti turpinās darbību, nemainot lokāciju, daži punkti tiks pārvietoti pie ieejas vai ārā pie tirdzniecības centriem, nodrošinot vakcināciju mobilajos punktos. Atsevišķi punkti tiks slēgti, bet tiem ir rastas alternatīvas lokācijas, kas šonedēļ arī sāks darboties.

Vairāk par vakcinācijas vietām un pieejamajiem vakcīnas veidiem nedēļā no 11.oktobra līdz 17. oktobrim var uzzināt šeit.

Tiesa gan ne visos vakcinācijas punktos tiek nodrošināta iedzīvotāju apkalpošana pēc dzīvās rindas principa.

Vēstīts, ka, turpinot kāpt vakcinācijas pret Covid-19 tempam, līdz šim Latvijā vakcinācijas procesu noslēguši jau 48,03% iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Vakcinācijas pret Covid-19 temps gan joprojām vairākas reizes atpaliek no maija beigām, kad, uzstādot rekordus, vienā nedēļā vidēji dienā tika sapotēti vairāk nekā 16 700 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!