Ceturtdien no pulksten 9.30 vairāku novadu iedzīvotāji ieradušies pie Saeimas nama, lai paustu savu nostāju saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu. Atbildīgo ministru Juri Pūci (A/P) pūlis sagaidīja ar izsvilpieniem un saucieniem "meli".

Dažādu reģionu iedzīvotāji pauž neapmierinātību ar administratīvi teritoriālo reformu, pulcējoties "tautas sapulcē" "pret vardarbīgu un neloģisku reformu, kas pilnībā iztukšos laukus".

Mazsalacas, Rūjienas un Naukšēnu novada pašvaldības nodrošinājušas iedzīvotājiem transportu uz protesta akcijas norises vietu.

Protesta akcija tiek rīkota, jo 7. novembrī Saeimā izskatīšanai pirmajā lasījumā nonāks vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūce (AP) virzītais un koalīcijas atbalstītais likumprojekts par administratīvi teritoriālo reformu.

Tautas sapulci pieteicis zemnieks no Alojas Valdis Možvillo, kurš dalībai protesta akcijā uzrunājis arī vairākas politiskās partijas. Viņa aicinājumam atsaukusies Zaļo un zemnieku savienība un Latvijas Reģionu apvienība. "Protesta akcijas mērķis – atsākt kvalitatīvas konsultācijas ar iedzīvotājiem, reformas izvērstu, argumentētu pamatojumu, aprēķinus par to, kāds varētu būt ieguvums administratīvi teritoriālās rezultātā, sniegt skaidru sociāli – ekonomisko mērķu pamatojumu par šādas sasteigtas reformas pamatotību," norāda pasākuma organizatori.

Izskatīšanai Saeimā ir likumprojekts, kas paredz reformas modeli ar 39 pašvaldībām pašreizējo 119 pašvaldību vietā.

Iepriekš no vairākām pašvaldībām izskanējusi kritika par plānoto reformu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!