Foto: DELFI

Pie Saeimas šodien notika pikets, kurā tika piketēts par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību. Portāls "Delfi" piedāvā notikušā video ierakstu.

Pasākuma organizatori norādījuši, ka 30. septembrī, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē lēma 10 392 Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu par viendzimuma partneru reģistrēšanu nevirzīt izskatīšanai parlamentā.

Dienu vēlāk portālā "manabalss.lv" tika uzsākta jauna parakstu vākšana iniciatīvai "Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību", kas vienas nedēļas laikā savāca vairāk nekā 10 000 parakstus.

Vēl 12. Saeimā 2018. gada sākumā tika noraidīta "manabalss.lv" līdzīga iniciatīva par Kopdzīves likumu, savukārt 2019. gadā Dzīvesbiedru likums Saeimā tika noraidīts ar 60 balsīm pret, 23 par, vienam deputātam atturoties.

Pēdējās nedēļas laikā jautājums par viendzimuma pāru tiesisko regulējumu ir aktualizēts arī Satversmes tiesā, kurā tiek skatīta lieta par Darba likuma normu, kas neparedz bērna bioloģiskās mātes partneres, kas ir bērna bioloģiskās mātes un jaundzimušā bērna ģimenes locekle, tiesības uz 10 kalendāra dienas ilgu atvaļinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!