Foto: Kadrs no video

Ceturtdien Siguldas šosejas malā pie Vangažiem meklēšanas vienība "Leģenda" atradusi trīs 2. pasaules karā kritušu vācu karavīru mirstīgās atliekas.

Par karavīru apbedījumu informējuši blakus esošās mājas iedzīvotāji, portālu "Delfi" informēja "Leģendas" vadītājs Tālis Ešmits. Šonedēļ šajā posmā sākās Siguldas šosejas atjaunošanas darbi un tika plānots atjaunot grāvjus gar ceļa malu. Blakus esošo māju saimnieki jau sen zināja, ka netālu no ceļa 1944. gada ir apglabāti trīs vācu karavīri, un bailēs, ka šosejas atjaunošanas darbos karavīru apbedījumi varētu tikt iznīcināti, viņi vērsušies pie "Leģendas".

"Mums ir jāstrādā ļoti ātri, jo no abām pusēm darbojas jau ceļa strādnieki. Ceturtdien atradām trīs vācu karavīru mirstīgās atliekas, bet pārmeklēsim šo teritoriju rūpīgāk, iespējams, te ir apglabāti vēl kādi cilvēki," norādīja Ešmits.

"Delfi" jau rakstīja, ka pagājušā gada augustā Novgorodas apgabalā Krievijā meklēšanas vienība "Leģenda" sadarbībā ar Brāļu kapu komiteju ekshumēja 171 Otrajā pasaules karā krituša latviešu leģionāra mirstīgās atliekas.

Savukārt 2015. gada decembrī pirmo reizi Latvijas vēsturē no Krievijas purviem izcelti un uz dzimteni pārvestas vairāk nekā 236 Latviešu leģiona 19. divīzijas cīnītāju mirstīgās atliekas, kas 2016. gadā tika guldītas Lestenes Brāļu kapos. Šie karavīri tika atrasti 2013. gadā Pleskavas apgabalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!