Foto: DELFI
Sestdien, 12. decembrī, piketā pie Brīvības pieminekļa pulcējas prāvs pulks cilvēku, novēroja portāls "Delfi". Tāpat kā 11. novembra krastmalā, arī šajā piketā bija manāma pastiprināta policijas uzraudzība.

Jau vēstīts, ka sestdien pulksten 15 piketu pie Brīvības pieminekļa bija pieteikusi biedrība "Stabilitātei – Jā!" ar mērķi vērst sabiedrības uzmanību uz nepietiekošu atbalstu uzņēmējiem un strādājošajiem ārkārtējās situācijas ieviešanas laikā. Tika plānots, ka šajā sapulcē piedalīsies 25 cilvēki.

Sanākušie protestētāji, kuru skaits ievērojami pārsniedza Covid-19 pandēmijas ierobežošanai izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā atļauto, turēja rokās plakātus, kuros aicināja nomainīt valdības ministrus. Tāpat sanākušie skandēja saukli "Brīvību!".

Vien retajam no sanākušajiem bija sejas aizsargmaska. Policija skaļrunī atskaņoja aicinājumus nepulcēties un ievērot divu metru distanci, kā arī centās cilvēkus izkliedēt.

Kā liecina ieraksti sociālajos tīklos, vēl pulksten 15 turpinājās arī protests 11. novembra krastmalā, kur vienuviet bija sanākuši vairāki simti cilvēku. Ap pulksten 16 improvizētās skatuves apkārtnē bija palikuši vien daži desmiti cilvēku.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) norādījis, ka Valsts policija sestdien strādā profesionāli.

VP portālam "Delfi" iepriekš atgādināja, ka šobrīd ārkārtējās situācijas laikā privāta pulcēšanās un privāti pasākumi, tāpat kā visi publiskie pasākumi ir atcelti un aizliegti, savukārt ārtelpās organizētās sapulcēs, gājienos un piketos drīkst piedalīties ne vairāk kā 25 cilvēki.

Lai gan ir atļauts rīkot piketu ar ierobežotu skaitu cilvēku, tā priekšnosacījums ir epidemioloģisko drošības prasību ievērošana, nepakļaujot nedz sevi, nedz citas personas veselības un dzīvības apdraudējumiem.

Īpaši laikā, kad saslimstība ar Covid-19 aizvien palielinās ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs, VP aicina ikvienu ievērot noteiktās drošības prasības, tostarp, nepulcēties un lietot sejas un mutes aizsegus, kā arī neļauties provokācijām, bet gan patstāvīgi izvērtēt riskus un būt līdzatbildīgiem rūpēs gan par savu, gan tuvinieku un līdzcilvēku veselību un drošību.

Jau ziņots, ka, lai preventīvi novērstu nesankcionētu pulcēšanās iespējamību, sestdien, 12. decembrī, tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana 11. novembra krastmalā.

RPP priekšnieks Juris Lūkass iepriekš uzsvēra gatavību stingri vērsties pret jebkuru, kurš apzināti neievēros noteiktos ierobežojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!