Rīgas pašvaldības policisti ar videonovērošanas kameru palīdzību notvēruši velozagli, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Svētdien, 17. martā, pie Rīgas pašvaldības policista netālu no Brīvības pieminekļa vērsies kāds iedzīvotājs, kurš pastāstījis, ka esot pazudis viņa velosipēds. Sarunas laikā noskaidrots, ka velosipēds esot bijis nolikts Reformācijas laukumā Vecrīgā. Policists uzreiz sazinājušies ar videonovērošanas centru, lai tiek aplūkoti ieraksti šajā vietā. Savukārt cietušajam tika pastāstīts, ka būs nepieciešams vērsties Valsts policijā ar iesniegumu.

Lai gan tajā pašā dienā zaglis pilsētas kameru redzeslokā vairs nebija manāms, RPP Videonovērošanas centra darbinieki ārkārtīgi līdzīgu personu pamanījuši trīs dienas vēlāk - 20. marta naktī. Informācija par pamanīto vīrieti nodota tuvākajai ekipāžai, bet tikmēr videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci sekojuši vīrietim, lai varētu papildināt informāciju par iespējamā zagļa atrašanās vietu.

Pāris minūtes vēlāk meklēto vīrieti policisti uz ielas panākuši un apturējuši. Viņš noliedzis, ka iepriekš būtu zadzis velosipēdu, taču mantu pārbaudes laikā vīrieša somā atrastas knaibles un citi instrumenti, kas varētu būt izmantoti noziegumos.

Aizdomās par velosipēda zādzību vīrietis aizturēts un nogādāts Valsts policijā.

Pašlaik 34 gadus vecais aizdomās turētais jau ir atzinies vismaz trijās velosipēdu zādzības un pret viņu Valsts policijā sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!