Trešdien, 25. janvārī, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) studenti un personāls devās protesta gājienā, kura laikā nodeva atbildīgajām institūcijām vēstuli pret augstskolas reorganizāciju.

Gājienā pulcējas ap 250 dalībnieku, novēroja portāls "Delfi". Protestētāji devās no Saeimas uz Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), no kuras tālāk soļoja līdz Augstākās izglītības padomei (AIP). Akciju studenti un augstskolas personāls noslēdza pie Ministru kabineta.

Studenti, izkliedzot dažādus saukļus, pieprasīja Izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) demisiju. Viens no protesta dalībnieku plakātiem vēstīja, ka "RPIVA ir un būs".

Portāla "Delfi" uzrunātie studenti norādīja, ka gājienā devušies, jo nevēlas pievienoties LU. Tāpat viņi pauda uzskatu, ka RPIVA nodrošina labāku kvalitāti nekā LU.

Vēstīts, ka augstskolā pret ieplānotajām reformām ir savākti aptuveni 3500 paraksti, un vēstuli ar tiem plānots iesniegt Saeimā, IZM, AIP un Ministru kabinetā.

Jau vēstīts, ka IZM ir nolēmusi ar 2017. gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

RPIVA pārstāvji neieradās uz pirmdien plānoto tikšanos ar IZM speciālistiem, lai pārrunātu augstskolas reorganizāciju. RPIVA rektore Daina Voita norādīja, ka saskaņā ar likumu, lēmumu par augstskolu reorganizāciju pieņem Ministru kabinets pēc ministra ierosinājuma. Rektore uzskata, ka tas nav noticis un likumdošanas vara tiek ignorēta, līdz ar to augstskolas pārstāvji šodien ar IZM netiksies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!