Sestdienas, 18. aprīļa, vakarā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, patrulēšanas laikā Rumbulā pamanīja pāris simtus automašīnu, kuru vadītāji bija sapulcējušies bijušajā Rumbulas lidlaukā, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijā.

Kārtības sargi nolēmuši pārliecināties, ka visi atpūtnieki patiešām atrodas savos spēkratos, nevis blakus tiem rīko ballītes, pārkāpjot distancēšanās noteikumus.

Pa gabalu bija redzams, ka vairākas kompānijas, tuvojoties policijai, sakāpj automašīnās, taču lielā attāluma dēļ nav bijis iespējams izšķirt konkrētus pārkāpējus. Tomēr bijušas arī divas kompānijas, kuras klaji neievērojušas distancēšanās ierobežojumus pat brīdī, kad policisti bijuši blakus. Vienā gadījumā kārtības sargi konstatējuši trīs atpūtniekus, kuri pulcējušies un nav izrādījuši nekādu nožēlu par izdarīto, bet otrā gadījumā konstatēta četru cilvēku kompānija.

Viens no pārkāpējiem ne tikai bija manāmā alkohola reibumā, bet pat dzēra alu policista klātbūtnē.

Par distancēšanās noteikumu neievērošanu noformēti septiņi protokoli. Vienā no septiņiem protokoliem pat lemts piemērot 250 eiro naudas sodu, jo pārkāpējs izrādījis klaju neizpratni par ierobežojumiem. Šim pašam vīrietim piemērots arī 140 eiro naudas sods par alkohola lietošanu publiskā vietā.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka distancēšanās noteikumi ir jāuztver nopietni, jo tie paredzēti, lai ierobežotu vīrusa "Covid-19" izplatību Latvijā. Formāli katrs autovadītājs individuāli nepārkāpj noteikumus, ja vairākas automašīnas sabrauc vienā vietā un visi paliek savās mašīnās. "Diemžēl Rumbulas lidlaukā redzētais liecina, ka liela daļa iedzīvotāju ierobežojumus klaji ignorē un pulcēšanās notiek arī ārpus automašīnām. Policija arī turpmāk nedēļas nogalēs pievērsīs uzmanību situācijai Rumbulas apkārtnē," uzsver pašvaldības policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!