Foto: DELFI

Ministru kabinets (MK) 14. jūlija sēdē vienojās par apjomīgiem grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, nosakot, ka skolotājiem un vairākām citām profesijām būs nepieciešams Covid-19 sadarbspējīgs sertifikāts, kā arī paredzot valsts atbildību par nopietnām blaknēm no Covid-19 vakcīnas. Portāls "Delfi" piedāvāja sekot līdzi preses konferencei, kurā valdības pārstāvji skaidroja savus lēmumus.

Preses konferencē piedalījās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medina, Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, kā arī Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Jau vēstīts, ka valdība šodien vienojās, ka sadarbspējīgais sertifikāts būs obligāts mediķiem, sociālās aprūpes darbiniekiem un izglītības nozarē strādājošajiem.

Tāpat valdība vienojās, ka pozitīva Covid-19 testa vai testēšanās atteikšanās gadījumā, ieceļotājiem būs jāievēro obligāta pašizolācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!