Foto: DELFI

“Būsim atbildīgi, saglabāsim mieru, būsim piesardzīgi, un, ja mēs šīs valdības vadlīnijas ievērosim, tad arī koronavīruss Latvijā tiks ierobežots," īpašā video uzrunā paziņojis Latvijas prezidents Egils Levits.

Valsts prezidenta kancelejas preses dienestā portālu "Delfi" informēja, ka Levits atzīmējis – ceturtdien notika Krīzes vadības padomes sēde, kurā tika izskatīts jautājums par koronavīrusa izraisītās saslimšanas "Covid-19" ierobežošanu.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien, 12. martā, sasauca Krīzes vadības padomes sēdi saistībā ar Pasaules veselības organizācijas paziņojumu, ka koronavīrusa un tā izraisītās slimības "Covid-19" izplatība sasniegusi globālas pandēmijas apmērus. Tāpat tika sasaukta arī valdības ārkārtas sēde, kurā nolemts saistībā vīrusa izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināt ārkārtējo situāciju, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu.

Amatpersonu paziņojumu pēc šīm divām sēdēm iespējams noskatīties šeit:

Jau vēstīts, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums tagad ir sasniedzis globālas pandēmijas līmeni,trešdien paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss.

"PVO nepārtraukti novērtē šo uzliesmojumu un mēs esam dziļi satraukti gan par satraucošajiem izplatības un smaguma līmeņiem, gan par satraucošajiem bezdarbības līmeņiem," paziņoja Gebreiesuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!