Foto: DELFI

Vairāki desmiti cilvēki jau no rīta pulcējušies pie Krievijas vēstniecības Rīgā, lai protestētu pret iebrukumu Ukrainā, kas uzsākts ceturtdienas rītā, novēroja portāls "Delfi".

Protestētājiem līdzi ir Ukrainas karogi, kā arī plakāti, kuros pausts nosodījums Krievijas rīcībai.

Vairāki politiķi un sabiedriski aktīvas personas ir aicinājuši iedzīvotājus pie Krievijas vēstniecības protestēt visas dienas garumā. Sociālajos tīklos publicētā informācija liecina, ka atsevišķs pikets pieteikts arī uz pulksten 17.


Lai arī sociālajos tīklos izskanējusi informācija, ka Valsts policija soda tos protestētājus, kas, braucot garām vēstniecībai izmanto skaņas signālus, VP portālam "Delfi" apliecināja, ka šādi gadījumi nav notikuši. Tiesa, viens vadītājs sodīts, jo braucis bez vadītāja atļaujas.

Jāpiebilst, ka LTV publicētajos videomateriālos ir redzams, ka kāds šoferis gan tiek pie brīdinājuma, kad policists aizrāda viņam par skaņas signāla lietošanu.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins naktī uz ceturtdienu ap 4:50 (pēc Latvijas un Ukrainas laika), visticamāk, iepriekš ierakstītā uzrunā pasludināja specoperācijas sākumu pret neatkarīgo Ukrainu. Līdz ar šo paziņojumu Krievijas spēki uzsākuši jaunu posmu 2014. gadā sāktajā kaimiņvalsts terorizēšanā.

Ukrainas Bruņotie spēki informē, ka viss sākās pulksten 5.00 ar armijas vienību apšaudīšanu valsts austrumos un raķešu triecieniem pa lidostām, kā arī militārajiem objektiem. Sekojušas artilērijas apšaudes pa pierobežas teritorijām.

Krievijas spēki šķērsojuši Ukrainas robežu gan no Baltkrievijas, gan okupētās Krimas, gan Krievijas puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!