Foto: Valsts kanceleja

Otrdien, 24. augustā, valdība uzsāka pirmās sarunas par valsts budžetu nākamajam gadam, kā arī vienojās par Covid-19 sertifikāta apturēšanu gadījumā, ja personai ir atklāta saslimšana ar Covid-19. Preses konferencei pēc Ministru kabineta sēdes līdzi varēja sekot portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, kā arī Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Valdības sēdē tika izskatīts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais informatīvo ziņojums par valsts pamatbudžeta un valsts speciālā budžeta bāzi 2022., 2023. un 2024. gadam, paredzot 2022. gada konsolidētā budžeta izdevumus 11,886 miljardu eiro apmērā.

Būtiskākās izmaiņas 2022. gadam valsts pamatbudžeta bāzes izdevumos veido paredzētais finansējums 104,9 miljonu eiro apmērā vakcinācijai pret Covid-19, augstas gatavības projektu finansēšanai 97,8 miljoni eiro, ģimenes valsts pabalstam – 90,9 miljoni eiro, kā arī Latvijas un Baltkrievijas robežas stiprināšanai plānotie izdevumi 14,5 miljonu eiro apmērā.

Tāpat ministri vienojās, ka gadījumā, ja persona saslimst ar Cvoid-19, uz obligātās pašizolācijas laiku – desmit dienām – tiek apturēta personas Covid-19 sertifikāta darbība.

Valdībā tika apstiprinātas arī valsts valodas pamatnostādnes 2021. – 2027. gadam, kas kā virsmērķi noteikusi latviešu valodas ilgtspējas nodrošinājumu, kā arī stiprināt tās lietojumu visā sabiedrībā un dažādās jomās.

IZM ieskatā, septiņu gadu laikā ir novēršamas padomju okupācijas sekas sabiedrības lingvistiskajā uzvedībā, tā skaitā krievu valodas nepamatota pieprasīšana darba ņēmējiem, kas rada lingvistisko diskrimināciju darba tirgū.

Lai gan pirmdien, 23. augustā, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pauda, ka valdības sēdē būtu nepieciešams pārrunāt jaunus drošības pasākumus, jo 14 dienu kumulatīvais rādītājs šonedēļ varētu sasniegt "100" atzīmi, tomēr tas darīts netika, jo Operatīvās vadības grupā atsevišķos jautājumos netika panākta vienošanās, valdības sēdē pauda Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!