Foto: LETA

Trešdien par jauno Valsts prezidentu tika ievēlēts līdzšinējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS). Viņa pirmie vārdi, kas fiksēti video, bija: "Laikam no sākuma jāierauj." Pēc svinīgās uzrunas, lai gan bija aizmirsis par sacīto, Vējonis atzina, ka tik tiešām gribējās padzerties ūdeni.

TV3 žurnālista Arņa Krauzes uzņemtajā video jaunais Valsts prezidents atzīst, ka aizmirsis savus pirmos vārdus Valsts prezidenta amatā.

Pēc izsacīto vārdu atgādināšanas Vējonis pasmējās un teica, ka tas "laikam spontāni notika". "Bet tiešām ļoti gribējās padzerties ūdeni," atklāja Vējonis.


Kā ziņots, ZZS virzīto Vējoni Saeima trešdien ievēlēja par Valsts prezidentu. Pēdējā, piektajā, balsojumā viņu atbalstīja 55 deputāti, bet pret bija 42 parlamentārieši. Vējonis šajā balsošanas kārtā bija vienīgais kandidāts.

Pašreizējā prezidenta Andra Bērziņa pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Vējonis būs piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

Vējonis jau iepriekš akcentējis, ka viņa prioritātes Valsts prezidenta amatā būs nacionālā vienotība un nacionālā pašapziņa un patriotisms, un sociālais taisnīgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!