Saeima trešdien ārkārtas sēdē sāka konceptuāli skatīt nākamā gada valsts budžetu, to, kā ierasts, pavadīja plašas deputātu debates. Parlamentāriešu aplausus izpelnījās Arvīda Platpera (NSL) lasījums par vidējo algu Latvijā.

Kā atzina deputāts, viņš pabijis Dagdā, kur vietējos iedzīvotājus informējis par vidējo algu valstī. Pēc pasākuma pie Platpera pienācis kāds vietējais iedzīvotāju, kurš lūdza, lai deputāts pārējiem parlamentāriešiem nolasa viņa vēstījumu.

Parlamentārietis to arī nolasīja: "Par vidējo algu Latvijā. Vidējā alga Latvijā – tas ir, kad viens cilvēks no simts saņem 12 tūkstošus mēnesī, bet pārējie 99 saņem 160 eiro, tad vidēji viņi visi saņem 278,40 eiro. Prastāk sakot, ja Andrim ir 10 āboli, bet Jānim nulle ābolu, tad vidēji katram no viņiem ir pieci āboli. Ja deputāti ēd gaļu, bet tauta ēd kāpostus, tad vidēji mēs Latvijā visi ēdam kāpostu tīteņus."

"Ja direktora sieva Māra guļ ar visiem pēc kārtas, [..] bezdarbniece Baiba ne ar vienu, tad vidēji viņas ir ielasmeitas. Tā arī mēs dzīvojam!" savu runu noslēdza deputāts.

Ziņots, ka Saeima pirmajā lasījumā trešdien sāka skatīt nākamā gada valsts budžeta projektu, taču darbu pie tā nepabeidza. Deputāti pie 2018. gada budžeta izskatīšanas pirmajā lasījumā atgriezās ceturtdien plkst. 9.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!