Foto: Valsts kanceleja

Ministru kabinets otrdien pieņēma jaunus epidemioloģiskās drošības noteikumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, kas paredz vairāk pakalpojumu personām ar Covid-19 sertifikātu, kā arī dod tiesības darba devējiem pieprasīt šo sertifikātu no saviem darbiniekiem. Portāls "Delfi" piedāvā sekot līdzi preses konferencei pēc valdības sēdes.

Preses konferencē piedalījās premjers Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Noteikumi, kas aptver dažādas jomas, stāsies spēkā 11. oktobrī, bet prasība par atsevišķās jomās strādājošo pienākumu iegūt Covid-19 sertifikātu, kas apliecinātu vakcinācijas pret Covid-19 vai šīs infekcijas pārslimošanas faktu, stāsies spēkā 15. novembrī.

Vienlaikus veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pieļauj, ka gadījumā, ja Covid-19 saslimstība Latvijā palielinātos, vēl vairāk pakalpojumu varētu būt pieejami ar digitālajiem Covid-19 sertifikātiem.

Valdība arī lēma piešķirt veselības aprūpes nozarei 5,1 miljonu eiro, kas ļaus ārstniecības iestādēm kompensēt izdevumus Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanai šī gada vasaras mēnešos. 3,8 miljoni eiro paredzēti izmaksu segšanai par individuālās aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem, kas nepieciešami epidemioloģiski drošu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai.

Ministru kabinets arī atbalstīja Iekšlietu ministrijas izstrādātos grozījumus Imigrācijas likumā, paredzot izveidot līdzsvarotu un Latvijas interesēm atbilstošu ārzemnieku ieceļošanas un uzturēšanās sistēmu. Likumprojekts arī papildināts ar paātrinātu termiņu ilgtermiņa vīzas pieprasīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!