Otrdien Rīgā atklāts rekonstruētais Miera dārzs. Tā rekonstrukcijas laikā izveidots lielākais betona skeitparks Latvijā.

Skeitparks nav ierastā atsevišķu koka konstrukciju grupa, tā vietā izbūvēti izturīgi, skeitbordistiem ērti un parka teritorijā integrēti betona elementi, informē Rīgas domē.

Skeitparkā ir vairāk nekā 20 elementi, tā projektēšanā tikuši iesaistīti paši sportisti. Betona elementi parkā izvietoti tā, lai trikus varētu veikt gan iesācēji, gan profesionāli skeitbordisti. No īpaša sastāva betona veidotie skeitparkikalpojot daudz ilgāk nekā ierastie koka elementi, kas jāmaina reizi piecos gadus.

Savā kontā mikroblogošanas vietnē "Twitter" Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) ierakstījis: "Lielākais skeitparks Latvijā ir atklāts - Rīga, Mieradārzs. Welcome", tvītu noslēdzot ar emocijzīmi - smaidiņu.


Rīgas pašvaldība informē, ka parkā domāts arī par pārējo iedzīvotāju ērtību - skeitparka elementi lielākoties atrodas vienā parka zonā, turklāt Miera dārza teritorija tikusi plānota tā, lai uz celiņiem pietiktu vietas visiem.

Parks atrodas Latgales priekšpilsētā starp Katoļu, Kalupes, Daugavpils un Jēkabpils ielu.

Miera dārzs pirms rekonstrukcijas bijis sliktā stāvoklī, lai gan ir vietējas nozīmes kultūras piemineklis.

Rekonstrukcijas projektu vadīja Pilsētas attīstības departaments, piesaistot Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!