Vides aizsardzības klubs (VAK) bažījas, ka Latvijā ir iecerēts pilnībā likvidēt vides sektoru, informēja VAK pārstāvji.

"Laikā, kad visā pasaulē ekonomiskā krīze tiek izmantota jauniem izaicinājumiem, lai radītu jaunu, videi draudzīgāku ekonomiku, Latvijas politiķi vēlas pierādīt savu kārtējo nespēju domāt ilgtspējīgi un tālredzīgi, jo viņi nolēmuši likvidēt Vides ministriju," teikts VAK paziņojumā.

VAK uzskata, ka jaunveidojamā Attīstības ministrijā vides aizsardzībai "neapšaubāmi tiks atvēlēta pabērna loma". "Šajā ministrijā, ņemot vērā idejas autoru īpatnējo "interesi" par vidi, atbalstot aizsargjoslu apbūvi, samazinot zaļo zonu īpatsvaru pilsētās un necenšoties atbalstīt vides likumus, laikam veltīgi gaidīt, ka vides aizsardzība tiks uztverta ar pienācīgu nopietnību," domā organizācija.

VAK atgādina, ka Latvija, iestājoties Eiropas Savienībā un citās starptautiskās organizācijās, ir uzņēmusies noteiktas saistības vides jomā, kas Latvijai jāpilda obligātā kārtā.

"Ar savu lēmumu likvidēt Vides ministriju Latvijas politiķi paziņo visai pasaulei - mēs neesam Eiropas valsts, jo nemākam un negribam redzēt tālāk par šodienu un mums vienalga, kas notiks ar mūsu valsti rīt vai parīt. Tikai tā iespējams izskaidrot šo bezatbildīgo tuvredzību," uzskata VAK pārstāvji.

Vides aizsardzības klubs ir kategoriski pret šādu valdības lēmumu un no visas sirds cer, ka politiķi nenozāģēs zaru, uz kura paši sēž.

Jau ziņots, ka pirmdien pēc tikšanās ar koalīcijas partijām Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) pauda apņēmību realizēt Tautas partijas (TP) ieteikto ministriju reorganizācijas plānu, kas paredz valdības reorganizācijas gaitā izveidot 11 ministrijas. TP uzskata, ka nav jāreorganizē septiņas ministrijas - Aizsardzības, Ārlietu, Zemkopības, Finanšu, Tieslietu, Iekšlietu un Kultūras ministrija.

TP rosina izveidot Veselības un sociālo lietu ministriju, kurā tiktu apvienota Veselības un Labklājības ministrija. Izglītības un zinātnes ministrijā, pēc TP domām, ir jāapvieno pašreizējā Izglītības un zinātnes ministrija un Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrija.

Partijas skatījumā, Attīstības ministrija varētu apvienot pašreizējo Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, Vides ministriju un Ekonomikas ministriju.

Savukārt Satiksmes ministrijā varētu apvienot pašreizējo Satiksmes ministriju un Īpašu uzdevumu elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!