Foto: LETA

Valsts vides dienests (VVD) apzināti slēpis patieso gudrona apjomu Inčukalna projekta ziemeļu dīķī, portālam "Delfi" pavēstīja SIA "Skonto būve" sabiedrisko attiecību speciāliste Ilga Sokolova.

Pēc uzņēmuma pārstāves teiktā, VVD pasūtītais un šā gada februārī veiktais pētījums atklāj skarbu ainu - ziemeļu dīķī piesārņotās grunts apjoms ir nevis 7051 kubikmetrs, kā norādīts līgumā ar "Skonto būvi", bet gan gandrīz 14 reizes vairāk jeb aptuveni 96,2 tūkstoši kubikmetru.

"Līdz ar to uzņēmējs gaida risinājumu problēmām nu jau abās projekta daļās, tomēr pasūtītājs līdz šim nav izrādījis vēlmi sadarboties veiksmīgai projekta izpildei," norādīja Sokolova.

Sīkāk par savu nostāju "Skonto būve" informēs preses konferencē otrdien.

Jau vēstīts, ka SIA "Skonto būve" ieskatā, iespējams, Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas darbiem būs nepieciešami 11 miljoni eiro.

Papildu finansējuma nepieciešamība saistīta ar to, ka dienvidu dīķī ir par aptuveni 45% vairāk gudrona nekā pasūtītājs iepriekš paredzējis. "11 miljoni eiro ir nepieciešami tam, lai būtu iespējams veikt visa gudrona sanāciju, ne tikai par apjomu, kas norādīts līgumā ar uzņēmēju," skaidroja kompānijā. 

Tikmēr VVD norādīja, ka līdz šim no "Skonto būves" nav iesniegts rakstisks viedoklis, pamatojums vai kādi aprēķini. VVD apliecināja, ka līgumā ir norādīti indikatīvi apjomi tonnās un kubikmetros, taču "Skonto būve'" , slēdzot līgumu, ir apliecinājis, ka uzņēmumam kopš 2011. gada 1. februāra ir bijusi netraucēta iespēja izpētīt gudronu un pārliecināties par visu sanācijas darbu apjomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!