Foto: DELFI

Valsts vides dienesta (VVD) reģionālo vides pārvalžu vadītāju rotācija stāsies spēkā trešdien, 1. augustā, portālu "Delfi" informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Plānots, ka Madonas reģionālās vides pārvaldes direktors Normunds Broks turpmāk ieņems Ventspils reģionālās vides pārvaldes direktora amatu.

Savukārt Ventspils reģionālās vides pārvaldes direktore Inguna Pļaviņa turpmāk ieņems Madonas reģionālās vides pārvaldes direktora amatu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības Kaspars Gerhards (NA) atzinīgi vērtē šo VVD vadītājas Ingas Koļegovas soli. Tas varētu veicināt "Ventspils reģionālās vides pārvaldes darbu, kā arī risinātu samilzušo situāciju ar ogļu putekļiem Ventspilī".

Ziņots, ka iepriekš Koļegova norādījusi, ka, neraugoties uz to, ka Ventspilī gaiss iedzīvotāju veselībai nekaitē, VVD saistībā ar pilsētas ielās konstatētiem putekļu mākoņiem veiks Ventspils Reģionālās vides pārvaldes amatpersonu rotāciju.

Jau vēstīts, ka Ventspilī norisinājās pēc VVD Ventspils reģionālās vides pārvaldes iniciatīvas rīkota tikšanās ar "Ventspils tirdzniecības ostas" pārstāvjiem, lai apspriestu iespējamos risinājumus ogļu putēšanas ierobežošanai ostas teritorijā.

Pēc tikšanās ar AS "Ventspils Tirdzniecības osta" pārstāvjiem VVD uzņēmumam izvirzījis papildu prasības ikdienas saimniecisko darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!