Foto: LETA

Līdzšinējā reģionālā reforma nav devusi gaidīto efektu, šādu viedokli intervijā laikrakstam "Diena" pauž vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP).

"Mēs tā arī neesam ieguvuši pēc savas ekonomiskās varēšanas līdzvērtīgus novadus, ir pilnīgs jūklis! Cits aspekts: plānošanas reģioni. It kā tie ir, tajā pašā laikā finansiāli tos tur bada maizē, plus – kā tie ir teritoriāli veidoti?! Limbaži ir Rīgas reģionā! Kā Limbaži var starptautiski konkurēt šādā situācijā? Kļūdas ir jālabo, un nevar būt pretarguments: pārmaiņas notiek pārāk bieži," uzskata Sprūdžs.

Saistībā ar patlaban topošo Nacionālās attīstības plānu (NAP) ministrs gatavojas virzīt savu vīziju par administratīvi teritoriālo iedalījumu, kas skar reģionus kā ekonomiskas vienības. Proti, tas ir modelis ar pieciem reģioniem - Kurzemi, Zemgali, Vidzemi, Latgali un Rīgu. "Un to "iekšpusē" rajoni to kādreizējās robežās," skaidro Sprūdžs.

Viņš vienlaikus atzīmē: "bez kaut kādas pašvaldību spiešanas uz apvienošanos mēs tomēr iezīmēsim virzienu, kādā jāvirzās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!