Foto: Arhīva foto

Vides objekts Bolderājā ticis pārkrāsots agresorvalsts Krievijas krāsās, liecina sociālajos medijos atrodamie fotoattēli. To apstiprinājis arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Bolderājā izvietotais objekts "BOLDERĀJA" līdz šim bijis baltā krāsā, taču tas pavisam nesen – iespējams, pat aizvadītās nakts laikā – pārkrāsots Krievijas karoga krāsās.

Staķis mikroblogošanas vietnē "Twitter" apstiprinājis faktu, ka objekts ticis pārkrāsots, norādot, ka galvaspilsētas pašvaldības darbinieki jau sākuši rīkoties šī incidenta sakarā. "Pēc sabiedrības iniciatīvas izveidotais vides objekts "BOLDERĀJA" drīz atkal būs tīrs un balts," raksta Staķis.

Rīgas mērs arī pateicās domes Teritorijas labiekārtošanas pārvaldei "par operatīvo iesaisti, un vietējiem iedzīvotājiem par informēšanu, kā arī pamatoto sašutumu."

Policija sākusi kriminālprocesu

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par to, ka Rīgā aizvadītajā nakti nezināmi vandaļi Krievijas karoga krāsās nokrāsojuši uzrakstu "Bolderāja".

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma panta par huligānismu. Uzraksts ir izvietots pirms iebraukšanas Bolderājas mikrorajonā. Uzraksts ne tikai nokrāsots kaimiņvalsts karoga krāsās, bet uz tā arī uzķēpāts uzraksts angļu valodā.

Tvitera lietotāji gan dalījušies ar foto, kur burti pārklāti ar baltu krāsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!