Foto: LETA

Laiks, kad partijas “Vienotība” līdere Solvita Āboltiņa varētu ieņemt Ministru prezidentes amatu, ir pagājis, sestdien partijas kongresā teica “Vienotības” Viļānu novada nodaļas vadītājs Juris Vidiņš.

"Vilciens ir aizgājis," viņš teica, citējot žurnālista Aivara Ozoliņa teikto, ka tā būtu "pēdējā nagla "Vienotības" zārkā".

Vidiņš arī norādīja, ka sestdien jūtas 30 gadus jaunāks, jo "Vienotības" kongress ir tikpat garlaicīgs un aizmidzinošs kā kompartijas kongress. Turklāt partijai neesot iekšējās kritikas. Jānorāda, ka Vidiņš bija viens no retajiem runātājiem partijas kongresa debatēs, kas pievērsās jautājumam par valdības stabilitāti un "Vienotības" pozīciju valdībā.

Viņa ieskatā Laimdota Straujuma nav bijusi piemērota Ministru prezidentes amatam ne tad, kad stājās šajā amatā, ne arī tagad. To apliecinot arī pamatotā kritika par valdības darbu. Taču valdības darbu ietekmē arī partijas valdes darbs, uzsvēra Vidiņš.
Vidiņš arī kritizēja virkni "Vienotības" biedru – tos, kas pirkuši balsis vai iekļuvuši parlamentā ar dažādām mahinācijām, kā arī deputātu Dzintaru Zaķi un deputātu Edvardu Smiltēnu, kas Seimā lobējot Krievijas valsts kontrolētā dabasgāzes kompānijas "Gazprom" intereses utt.

Savukārt vairāki labi cilvēki, piemēram, deputāts Andrejs Judins, Lolita Čigāne un citi, paliekot ēnā.

Vidiņa runas laikā "Vienotības" kongresa delegāti sāka skaļi aplaudēt, tādējādi Vidiņa runas noslēgumu nevarēja dzirdēt.

Jau vēstīts, ka sestdien Salaspilī norisinās "Vienotības" ikgadējais kongress, kas veltīts diskusijām par partijas politiskajiem mērķiem Latvijas simtgadei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!