Latvijas - Čečenijas parlamentārās atbalsta grupas vadītājs Juris Vidiņš gatavojas nosūtīt deputāta pieprasījumu iekšlietu ministram Marekam Segliņam par to, ka nav varējis tikties ar no Latvijas izraidītajiem diviem čečeniem.
Atļauju tikties ar abiem čečeniem, kuri pagājušajā nedēļā tika aizturēti jūrā un sākotnēji bija aizdomas, ka viņi prasīs politisko patvērumu, Vidiņam bija devis Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa.

Tomēr, ierodoties Grebņevas robežkontroles punktā, deputātam tā arī neizdevās tikties ar abiem čečeniem un deputātam radušās aizdomas, ka viņa tikšanās tika apzināti kavēta.

Pēc Vidiņa teiktā, viņa tikšanās ar čečeniem netika pieļauta ar "sīku melu un dezorientācijas" palīdzību, tādēļ viņam ir radušās aizdomas, ka "tā lieta nav sevišķi tīra". Turklāt čečeniem arī bijusi liegta iespēja vēl Ventspilī tikties ar advokātu, norādīja deputāts.

Vidiņš uzsvēra, ka abi čečeni praktiski ir nodoti cietumam par nelegālu robežas šķērsošanu un viņš neizslēdza iespēju, ka šie cilvēki nezināja un nav tikuši informēti par iespējām Latvijā pieprasīt politisko patvērumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!