Trešdien Vidzemē un vietām arī citur Latvijā gaidāms slapjš sniegs, taču ilgi tas uz zemes virskārtas nesaglabāsies un mīsies ar lietu, trešdien telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" pastāstīja sinoptiķe Laura Krūmiņa.

Pirmais slapjais sniegs novērots jau otrdien, kad slapja sniega pārslas no gaisa birušas vietām Vidzemē un Kurzemes ziemeļos.

Sniega graudi un slapjš sniegs vietām Vidzemē gaidāms arī trešdien, tomēr runāt par to, ka sniegs saglabāsies ilgāku laiku, ir pāragri, norāda sinoptiķe.

Valsts vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka Latvijā dienā ciklona rietumu malas ietekmē starp mākoņiem brīžiem uzspīdēs saule, tomēr teritorijas lielākajā daļā pa laikam nedaudz līs, austrumu rajonos iespējams arī slapjš sniegs. Dienas laikā pūtīs mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 15-17 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra gaidāma +4 līdz +9 grādu robežās, lai gan naktī gaiss vietām atdzisis pat līdz -5 grādiem.

Kā norādīja Krūmiņa, sinoptiķiem pagaidām nav precīzu prognožu par gaidāmās ziemas bargumu, taču laika prognozēšanas modeļi pagaidām nesolot ne īpaši bargu, ne siltu ziemu. Gada aukstākie mēneši, visticamāk, atbildīs vidējai normai, atzina speciāliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!