Foto: DELFI

Otrdien mediķu aprūpē nogādāti 10 tā dēvētā "spaisa" jeb augu maisījumu lietotāji, no kuriem viens 15 gadus vecs jaunietis iemidzis Rīgā uz soliņa, bet, kad pamodināts, kļuvis agresīvs un pretojies policijai. Jaunietis augu maisījumus pīpē jau ilgu laiku, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

No mediķu aprūpē nogādātajiem 10 "spaisa" lietotājiem pieci bijuši jaunieši vecumā no 15 līdz 17 gadiem, no kuriem trīs jaunieši mediķu aprūpē nonākuši Kurzemē un divi - Rīgā.

Vidzemē ziņots par aizdomām, ka trīs jaunieši maisiņā esot ielējuši benzīnu un to ostījuši. Pieaugušie to konstatējuši un jauniešus - 15 gadus vecu meiteni, kā arī 14 un 15 gadus vecus puišus, pārbaudei nogādājuši slimnīcā.

Kā portālam "Delfi" uzsvēra viena pusaudža mamma, viņas dēls benzīnu nav ostījis.

Arī viens no mediķiem, kas no NMPD ieradušies notikuma vietā, teicis, ka šo konkrēti pusaudzi nevajag nogādāt pārbaudēm, jo ir redzams, ka viņš nav ostījis benzīnu. Tam gan neesot piekritis otrs mediķis, sakot, ka ir izsaukta papildus mašīna, ko atpakaļ nevar sūtīt. Tā nu visi trīs pusaudži nogādāti uz pārbaudēm, stāstīja pusaudža māte. 

Pusaudža mamma uzsvēra: viņas 14 gadus vecais dēls nav apreibinājies. To apliecinot mediķu atzinums.

Rīgas reģionā kādā jaunceltnē vīrietis guvis smagu darba traumu - viņš nokritis no četru metru augstuma uz balkona. Vīrietis guvis pieres kaula lūzumu, galvas traumu, mugurkaula kakla daļas lūzumu.

Rīgā slimnīcā nogādāta kāda 84 gadus veca sieviete, kas notriekta uz gājēju pārejas - viņa guvusi galvas traumu, mugurkaula, kā aī iegurņa kaula lūzumu.

Tāpat 89 gadus veca sieviete guvusi galvas traumu, mugurkaula lūzumu un citas traumas, jo viņa notriekta, kad neatļautā vietā šķērsojusi ielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!