Foto: LETA

Naktī spēcīgā vēja dēļ Vidzemē vislielākie postījumi nodarīti Valmierai, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš.

Valmierā nogāzti vairāki koki, cietusi arī kāda māja Palejas ielā, kuras verandu sabojājis krītošs bērzs.

"Es nevaru nosaukt nevienu brigādi Vidzemē, kas šonakt būtu strādājuši mierīgi, izsaukumu bija daudz jau kopš aptuveni plkst.1.30 un joprojām turpinās intensīvs darbs," sacīja Skrastiņš.

Skrastiņš norādīja, ka vietām VUGD darbiniekiem trūkst cilvēkresursu, lai vētras radītās sekas novērstu ātrāk, tādēļ vietām Valmierā ir pieaicināti apmācīti SIA "Valmieras namsaimnieks" darbinieki, kas glābējiem palīdz ar koku sazāģēšanu, tādējādi darbs notiek operatīvāk.

Nopietnus satiksmes traucējumus Vidzemē glābēji patlaban neesot novērojuši. Iespējams, ir kādas pavisam mazas ieliņas, kur kāds koks traucē satiksmi, bet tādu nopietnu satiksmes traucējumu patlaban neesot.

Kā ziņots, aizvadītajā naktī Latvijai no Kurzemes uz Vidzemi pāri traucās vētra, kas nu pamazām sākusi zaudēt savu spēku. Jaunākais Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra paziņojums liecina, ka Rīgā šorīt saglabāsies dienvidrietumu vējš brāzmās līdz 25 metriem sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!