Foto: LETA

Patlaban viskritiskākā plūdu situācija Vidzemē ir Gulbenes pusē, kur mazās upes, tostarp Tirza un Padedze, ir izgājušas no krastiem un apdraud dzīvojamās ēkas pilsētas teritorijā, taču plūdus drīzumā varētu sagaidīt arī Valmierā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš.

Gulbenes pašvaldība apseko dzīvojamās mājas un rīkojas, lai pēc iespējas mazinātu plūdu radītos zaudējumus, Padedzes upes ūdenim nonākot pilsētas teritorijā, pastāstīja Skrastiņš.

Arī novada domes priekšsēdētāja Sandra Daudziņa (ZZS) atzīst, ka novada teritorijā applūdušas ielas, estrāde, kā arī dzīvojamās ēkas, no kurām iedzīvotāji vai nu plāno, vai jau ir evakuējušies.

Kā pastāstīja reģiona brigādes komandieris, nākamās nedēļas sākumā plūdi tiek prognozēti arī Gaujā Valmieras teritorijā, taču tas ir atkarīgs no gaisa temperatūras un citiem faktoriem nedēļas nogalē.

Citviet Vidzemē, tostarp Cēsīs, Madonā, Jaunpiebalgā, Alūksnē, Valkā un citur, situācija patlaban ir normas robežās, kaut arī ūdens līmenis upēs turpina celties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!