Foto: DELFI
Agrā trešdienas rītā zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Vidzemes augstienē. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Zosēnu novērojumu stacijā sals sasniedza 12 grādu, savukārt pie Amatas novada Melturiem gaisa temperatūra noslīdēja līdz -11,5 grādiem, liecina uzņēmuma „Latvijas Valsts ceļi” dati.
9..10 grādu sals reģistrēts daudzviet Vidzemē un Latgalē, kā arī LVĢMC Mērsraga un Stendes meteostacijā, savukārt pārējā valstī gaisa temperatūra pārsvarā pazeminājās līdz -4..-8 grādiem. Siltākā nakts bija Liepājā, kur minimālā gaisa temperatūra bija -2,4 grādi.

Mākoņi daļēji aizklājuši debesis virs Latvijas, nokrišņu nav. Pūš lēns vējš, daudzviet ir bezvējš.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem apmierinoši, brauktuves ir sausas. Braukšana pa vietējiem ceļiem apgrūtināta daudzviet, galvenokārt Latgalē un Vidzemē.

Rīgā daļēji apmācies laiks, vēja nav, gaisa temperatūra svārstās ap -5 grādiem, lidostā "Rīga" ir -7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +0,3 grādiem Alūksnē līdz +6,6 grādiem Jelgavā.

Pagājušā gada aprīlī zemākā gaisa temperatūra Latvijā bija -6 grādi naktī uz 20.aprīli, un arī 2010.gada aprīlī zemākā gaisa temperatūra tika reģistrēta naktī uz 20.datumu, kad termometra stabiņš vietām noslīdēja līdz -5 grādiem. Savukārt 2009.gadā mēneša zemākā gaisa temperatūra bija -6,8 grādi Zosēnos naktī uz 21.aprīli.

Līdz šim reģistrētā absolūti minimālā gaisa temperatūra aprīlī ir no -10 grādiem Liepājā līdz -22 grādiem Zosēnos, tā uzstādīta galvenokārt 1942., 1956. un 1963.gadā, liecina LVĢMC apkopotie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!