Pirmdien, 17.decembrī Vidzemes augstskolā aizsākas Baltkrievijas informācijas dienas, kas ilgs līdz 21.decembrim un noslēgsies ar starptautisko Latvijas - Baltkrievijas studentu konferenci “Baltkrievija - kas tālāk?”, paziņoja pasākuma organizētāji
Pirmdien, 17.decembrī Vidzemes augstskolas ēkā 16.00 tiks demonstrēta unikāla videofilma par cilvēktiesību situāciju un pārkāpumiem Baltkrievijā - šīs filmas autori ir valdošā režīma opozīcijas pārstāvji, tā guvusi atzinību arī starptautiskās cilvēktiesību organizācijās. Tā īpaši šim nolūkam atsūtīta no Baltkrievijas.

Savukārt trešdien, 19.decembrī Vidzemes augstskolā ar lekciju viesosies Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes profesore Ilga Apine, kura veltījusi vairākus pētījumus Baltkrievijas etniskajai identitātei.

Darbu ir sācis arī diskusiju forums konferences mājas lapā www.va.lv/belarus, mājas lapā vēl var pieteikties arī dalībai konferencē, aizpildot anketu elektroniskā formātā. 21.decembrī Latvijas - Baltkrievijas studentu konferences “Baltkrievija - kas tālāk?” ir informēt studentus par situāciju Baltkrievijā, diskutējot par Eiropā nekur citur nesastopamo unikālo diktatūras fenomenu un dažādiem tā aspektiem, kā arī uzklausot dažādus viedokļus par situāciju šajā Latvijas kaimiņvalstī.

“Pēc suverenitātes atgūšanas vienlaicīgi ar Latviju un citām bijušajām PSRS valstīm demokrātija Baltkrievijā uzsāka pavisam citu attīstības virzienu - pie varas 1994.gadā nāca autoritārais līderis Lukašenko, būtībā pakāpenisku pārvēršot valsti par diktatūru,” stāsta pasākuma organizatori.

Konferencē, pretēji agrāk cerētajam, tomēr neieradīsies viens no opozīcijas līderiem Semjons Domašs, kura veselības stāvoklis vēl arvien ir kritisks pēc tam, kad priekšvēlēšanu uzstāšanās laikā televīzijā, pēc opozīcijas izteiktā pieņēmuma, viņam tika iedots saindēts ūdens. Tuvāka informācija par šo incidentu, kā arī cita veida pretdarbību atrodama http://uberalles.org, www.charter97.org, www.domash.by.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!