Foto: LETA

Ārkārtas situācijas dēļ medicīnā Vidzemes slimnīcā līdz nākamā gada 11. janvārim darbu pārtrauc obligātās veselības pārbaudes un medicīniskās komisijas, informēja SIA "Vidzemes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Par obligāto veselības pārbaužu un medicīnisko komisiju darba atsākšanu informācija sekos, piebilda Brila.

Kā vēstīts, ņemot vērā straujo Covid-19 saslimstības pieaugumu un ārstniecības iestādes kapacitāti, Vidzemes slimnīca ar 18. oktobri izsludināja ārkārtas situāciju un uz laiku pārtrauca plānveida veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu stacionārā un dienas stacionārā.

Lēmums pieņemts, lai varētu nodrošināt papildu ārstniecības personāla resursus un pārprofilēt gultasvietas neatliekamo, akūto un Covid-19 pacientu ārstēšanai. Pašlaik Covid-19 pacientu ārstēšanai Vidzemes slimnīcā atvēlētas 102 gultas, tajā skaitā, astoņas reanimācijas gultas, pārprofilējot Terapijas nodaļu 1 un Terapijas nodaļu 2.

Tiek saglabāta rinda pakalpojumu, tajā skaitā, "zaļā koridora" pacientiem, veselības aprūpe pacientiem, kuriem jāturpina vai jāpabeidz stacionārā neatliekamā kārtā uzsāktā ārstēšana, oftalmoloģijas pakalpojumi, grūtnieču un dzemdētāju aprūpe, bērnu aprūpe, akūtās un subakūtās rehabilitācijas pakalpojumi personām, kuru atlikšana var radīt invaliditātes risku vai darbspēju zudumu, tai skaitā bērniem, kuriem, rehabilitācijas pakalpojumu atlikšana var pasliktināt funkcionēšanas spējas, sacīja Brila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!