Foto: LETA
Šonedēļ paredzēts izsludināt konkursu Vidzemes tirgus teritorijas apsaimniekošanai, nomas tiesības piešķirot uz 30 gadiem un no nomnieka pieprasot investīciju garantiju – astoņus miljonus eiro, portālu “Delfi” informēja Rīgas domē.

Rīgas domes priekšsēdētājs un AS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) kapitāldaļu turētājs Oļegs Burovs norādījis, ka pašreizējā Vidzemes tirgus nomnieka darbs nav bijis apmierinošs un drīz beidzas nomas līgums, tāpēc tagad konkursā meklēs jaunu un nopietnu teritorijas apsaimniekotāju.

"Šāda astoņu miljonu investīciju garantija tiks pieprasīta, lai konkursā piedalītos tikai nopietni investori. Teritorijai ir jāsaglabā tirgus funkcija, un mēs te negribētu redzēt lielveikalu. Šim projektam jābūt tādam, lai tas atdzīvinātu visu apkaimi," uzsvēra domes priekšsēdētājs.

Līdz jaunā nomnieka atrašanai, ko iecerēts izdarīt līdz 2020. gada martam, Vidzemes tirgus teritoriju apsaimniekos RCT.

RCT valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks pauda prieku, ka šī iecere sākusi virzīties uz priekšu. "Vidzemes tirgum jākļūst par teritoriju, kur var ne tikai iepirkties, bet arī labi pavadīt laiku," viņš piebilda.

Lai attīstītu Vidzemes tirgus teritoriju, 2019. gadā tika pasūtīta tās attīstības vīzija, ko izstrādāja SIA "Colliers International Advisors". Atbilstoši tai Vidzemes tirgus attīstībai tiek plānots piesaistīt nomnieku uz 30 gadiem.

"Delfi" jau rakstīja, ka Vidzemes tirgus teritorijas labiekārtošanai, paviljonu atjaunošanai un darījumu ēkas celtniecībai vajadzīgi aptuveni 18 miljoni eiro, secinājuši SIA "Colliers International Advisor" eksperti, kas izstrādājuši tirgus attīstības koncepciju.

"Colliers" par 35 tūkstošiem eiro izstrādātajā koncepcijā paredzēts, ka Piena paviljons ir jāpielāgo mūsdienu prasībām. Šobrīd slēgtajā Gaļas paviljonā jāiekārto gastronomijas tirgus. Abus paviljonus savienotu āra tirdzniecības zona, kur mājvietu rastu amatnieku un specializēto produktu tirgotāji.

Pie Brīvības ielas mājām iekārtotu nelielu, apzaļumotu parku, kur varētu spēlēties bērni. Teritorijā arīdzan būtu ierīkota vieta kultūras pasākumiem un gadatirgiem. Bet Tērbatas ielas pusē uzceltu ēku, kur pirmo stāvu atvēlētu tirdzniecībai, bet pārējos – birojiem vai veselības centriem. Automašīnām tirgū plānots atvēlēt 90 stāvvietas.

Kopējais koncepcijas realizācijas laiks no lēmuma pieņemšanas līdz uzcelšanai būtu apmēram trīs gadus ilgs.

Vēstīts, ka spriešana par Vidzemes tirgus nākotni Rīgas domē sākās 2018. gada vasarā, kad domnieki skatīja lēmumu par visu teritorijā esošo būvju ieguldīšanu RCT Ppamatkapitālā.

Šobrīd Vidzemes tirgū saimnieko SIA "Kaufmann Concepts", kam teritorija iznomāta līdz 2019. gada 31. decembrim.

Nomas maksa vienā mēnesī ir aptuveni 20 000 eiro, ko "Rīgas Centrāltirgus" tūdaļ atmaksā domei. Savukārt Rīgas dome tirgu "Rīgas Centrāltirgum" iznomā par pašizmaksu – 23 centiem par kvadrātmetru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!